Musiikkilääketieteen palkinto 2023 Seppo Soinilalle
Tänä vuonna poikkesimme tietoisesti SMULY:n pitkästä traditiosta koskien musiikkilääketieteen palkinnon jakoperusteita
Aiemmin ei ole palkittu hallituksessa istuvaa jäsentä, mutta tänä vuonna eräs hallituksen jäsen on tehnyt niin valtavasti työtä yhdistyksen eteen, että muu hallitus ei kertakaikkiaan ole voinut tätä sivuuttaa.
Henkilö on neurologian professori Seppo Soinila.
Seppo on toiminut pitkään tutkijana, hän on saanut neurobiologian dosentuurin vuona 1987 ja toiminut lääkärikoulutuksessa tutkijana ja opettajana (ja uudistanut merkittävästi koulutuksen rakenteita). Neurologiksi Seppo valmistui vuona 2000, ja on tehnyt erityisesti tutkimusta aivoverenkiertohäiriöistä ja musiikin vaikutuksesta näistä toipuvien potilaiden kuntoutuksessa.
Sepon tutkimusryhmä on saanut paljon kansaivälistä tunnustusta uraauurtavista tuloksistaan
Sepon panos Musiikkilääketieteen yhdistyksessä, Musiikkitalon muusikkopoliklinikalla ja Turun Musapolilla on merkittävä niin tutkijana, asiantuntijana kuin kliinisessä työssäkin.
Historiikin toimituskunnan työpanos on ollut valtava; oikolukua, tietojen keräämistä, taittamista, askartelua ja keskustelua, yhdistyksen puolien pitämistäkin.
Tällaista valtavaa työpanosta saa hakea, ja sen vuoksi haluamme juhlia myös tuoretta Musiikkilääketiede-palkinnon saajaa.
Malja Sepolle!
Sepon terveiset:
"Lämpimät kiitokset SMULY:lle minulle myönnetystä Musiikkilääketieteen palkinnosta!
On kunnia liittyä yhdistyksen 23 toimintavuoden aikana muodostuneeseen pitkään aktivistien ketjuun. Kannan vuorollani "Haavoittunutta trumpettia" muistellen sen syntyhistoriaa. Kyseessähän on Kaartin soittokunnan romukuormaan päätynyt soitin, jonka silloinen kapellimestari pelasti uusiokäyttöön, koska ymmärsi sen kolhuisenakin edustavan yhdistyksemme keskeistä toiminta-ajatusta. Instrumentti itsessään ei tuota musiikkia; siihen tarvitaan muusikko, jonka kolhuja yritämme parhaan tietomme mukaan ehkäistä, lievittää ja hoitaa." Seppo Soinila